Rayne Shield išgelbės neįgaliųjų kojas nuo lietaus !




 Šiandien  Lietuvoje pasirodė  visai naujas gaminys, pavadintas „Rayne Shield“. Tai – apsiaustas nuo lietaus neįgaliojo vežimėliuose sėdinčių žmonių kojoms. Pasak UAB „RehaDesign“, kuri sukūrė originalų gaminį, savininko Eugene Emmer, apsiaustai jau siuvami Lietuvoje ir Rugpjūčio 6 bus pristatytomi tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkoms.

Idėja – pačių žmonių su negalia
Lietuva E. Emmer – ne svetimas kraštas, amerikietis įkūrė savo verslą mūsų šalyje iršiuo metu gyvena Lietuvoje. JAV jis vadovauja kompanija „RehaDesign“, kuri kuria ir gamina įvairius žmonių su negalia gyvenimą palengvinančius gaminius.
Pasak E. Emmer, idėja sukurti apsiaustą, kuris apsaugotų nuo netikėtai užklupusio lietaus neįgaliojo vežimėlyje sėdinčio žmogaus kojas, kilo jo gerai pažįstamai vokietei merginai. „Muziką mėgstanti ir neįgaliojo vežimėlyje sėdinti Anneta buvo nuolatinė kasmet Rytų Vokietijoje vykstančio muzikos festivalio dalyvė. Užklupus lietui, jos kojos likdavo šlapios. Matydama, kaip kiti renginio dalyviai iš kuprinių išsitraukia kompaktiškus sulankstomus lietpalčius, Anette pirmąjį apsiaustą kojoms iš dušo užuolaidos medžiagos pasigamino pati. Tačiau merginasuprato, kad toks gaminys galėtų būti labai naudingas ir kitiems negalią turintiems žmonėms“, - pasakoja E. Emmer.
Idėja „RehaDesign“ savininką išsyk „užkabino“. Jis suprato, kad rinkoje iki šiol panašaus gaminio nebūta. E. Emmer apklausė 47 neįgaliojo vežimėliuose sėdinčius žmones, ar jie taip pat susiduria su problemomis netikėtai užklupti lietaus.  Absoliuti dauguma atsakė teigiamai.
Pasak neįgaliojo vežimėlyje sėdinčios Vaivos Dulevičiūtės, vien tik turint skėtį apsisaugoti kojas nuo lietaus tiesiog neįmanoma. „Lietaus lašai nuo skėčio varva tiesiai ant kojų, todėl geriau visai be jo. Kai kojos šlapios, kur kas didesnė tikimybė persišaldyti ir susirgti. Stengiuosi per lietų neiti į lauką, tačiau ne visada pavyksta – juk ir pavasarį, ir vasarą, ir rudenį lietus gali užklupti labai netikėtai“, - patirtimi dalijasi V. Dulevičiūtė.
Su ja sutinka taip pat neįgaliojo vežimėlyje sėdinti Agnė Žulkutė. „Lietus Lietuvoje tikrai ne naujiena. Štai pernai būdama prie jūros patekau į tikrą liūtį, grįžau šlaputėlė. Skėtis tokiu atveju negelbsti, kojų jis neapsaugo. Be to, laikydamas rankoje skėtį, judėti vežimėliu neturi jokių galimybių, turi tiesiog likti po lietumi ir laukti, kol jis pasibaigs“, - pabrėžia Agnė.

Atsižvelgė į pastabas
Sukūręs pirmąją „Rayne Shield“ versiją, E. Emmer suteikė galimybę gaminį išbandyti dešimčiai žmonių iš viso pasaulio – JAV, Škotijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Lietuvos. E. Emmer sako iš gaminio bandytojų sulaukęs daugybės atsiliepimų. Didžioji dalis išbandžiusiųjų apsiaustą teigė, jog tai – geriausias būdas apsaugoti kojas nuo lietaus.
„Tačiau sulaukėme ir kai kurių pastabų. Žmonės skundėsi, kad vanduo pratekėjo pro tarpą tarp apsiausto ir sėdynės. Tuomet sukūrėme specialią apsauginę gumutę, kuri prisitvirtina prie sėdynės. Viršuje apsiaustas prisegamas specialiomis sagutėmis“, - dėsto E. Emmer.
Pasak jo, išbandžiusieji naująjį gaminį prašė ir kitų pakeitimų – pavyzdžiui, kilpos rankų pirštams, kad apsiaustą būtų patogiau susilankstyti, taip pat didesnio, talpesnio maišelio apsiaustui laikyti ir panašiai.
Progos išbandyti „Ryane Shield“ turėjo ir lietuvaitės Vaiva ir Agnė. Abiejų merginų atsiliepimai geri. „Apsiaustą kojoms gavau paštu. Išsyk patiko jo dizainas, sužavėjo ryškiai rožinė spalva. Išbandžiusi jį supratau, jog tai – tikras išsigelbėjimas kiekvienam, sėdinčiam neįgaliojo vežimėlyje, kai lauke užklumpa stiprus lietus“, - dėsto Vaiva.
Merginai patiko ir tai, kad gaminys – kompaktiškas, jis lengvai sulankstomas ir puikiai telpa rankinėje ar kuprinėje. „Apsiausto medžiaga – tvirta ir neperšlampama, jo dydis – universalus. Jei žmogus stambesnio sudėjimo, prie apsiausto specialiomis sagutėmis tvirtinama papildoma medžiagos dalis, tokiu būdu jis tampa didesnis“, - pasakoja Vaiva.
„Ryane Shield“ gerą įspūdį paliko ir Agnei. „Apsiaustas patogus, jį visada gali turėti su savimi, išsitraukti ir užsidėti ant kojų užklupus lietui. Net ir šlapias apsiaustas nesukelia problemų – sulankstytas telpa į kuprinę, tik namuose jį reikia išskleisti ir išsidžiovinti. Be to, „Rayne Shield“ – dar ir stilingas, pasiūtas iš patikimos, neperšlampančios medžiagos. Nežinau, kaip nuo lietaus saugosi kiti negalią turintys žmonės, tačiau man šis būdas pasirodė puikus ir patikimas“, - dėsto apsiaustą išbandžiusi mergina.
Abiems merginoms patiko ir tai, kad gamintojai siūlo net šešetą apsiausto spalvų, kurias gali pasirinkti ir vyrai, tir moterys.
Tiek Vaiva, tiek Agnė pabrėžia, kad apsiaustas kojoms – ypač aktualus tiems žmonėms su negalia, kurie mėgsta keliauti, renkasi aktyvų gyvenimo būdą.

Gaminami Lietuvoje
„Rayne Shield“ apsiaustai kuriami bendradarbiaujant su Lietuvos kompanija UAB „Perlita Lt“. Pasak bendrovės vadovės Dainos Bagdonienės, lietuvių gamintojai turėjo didelės įtakos apsiausto kūrimui ir gamybai.
„Apsiaustas pagamintas iš auksčiausios rūšies audinių bei tekstiles priedų. Jį kūrėme drauge su išradėju Eugene Emmer, visi dalijomės mintimis, idėjomis. Tikiuosi, kad „Rayne Shield“ taps populiarus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, - sako D. Bagdonienė.
Kompanijos UAB „RehaDesign” atstovai Lietuvoje skelbia, kad tai – pirmasis „RehaDesingn“ produktas, kuris gaminamas tik Lietuvoje.  Naują, originalų  ir žmonėms su negalia labai reikalingą  gaminį Lietuvoje galima įsigyti internetu.
http://rehadesign.com/products/wheelchair-umbrella-system

Comments